Running Hound - Dog

Frankrike del II

okej, nu ska jag fortsätta skriva så långt jag orkar.

SÖNDAG 28/6-09

Vi klev upp runt samma tid som dagen innan. Idag hade vi bestämt oss för att se Katakomberna och Sacré-Coeur. Vi började med Katakbomberna, en grotta med massa dödskallar och skelettben från människor. Vi trodde det skulle vara bättre än vad det var, det var liksom lika hela vägen. Sedan åkte vi och kollade på fina Sacré-Coeur. Det var en otroligt stor och vacker kyrka. Hela tiden kom det fram människor: "do you speak english?" och sedan visade de någon lapp där det stog att de hade barn i ett annat land eller något liknande och att de behövde pengar. Och de andra var en massa svarta män som försökte knyta armband på oss hela tiden. När man sade ifrån sa de "were do you come from?". Då svarade vi inte, så de gav upp efter ett tag.

Vi åkte tillbaka till B&B för att packa ihop våra saker eftersom vi skulle åka vidare till Toulon på måndagnatten. Vi hade köpt med en baguette oh några "bullar" som vi åt när vi kommit till B&B. Vi satt ute i den fina och mysiga trädgården och åt dessa "bullar". Sedan gick v in och gick och lade oss för att sova.


Katakomberna.


Sacré - Coeur.

MÅNDAG 29/6-09

Dagen började som alla andra dagar. Vi klev upp och gjorde oss iordning och sedan åt vi frukost. Vi åkte sedan till
Notre - Dame. Gick i trappor upp till tornen, jag höll på dö, det var fruktansvärt mycket trappor. Men det var faktiskt värt det när man hade kommit upp då det var en otroligt fin utsikt. Det var förresten en väldigt lång kö till Notre - Dame, men det gick faktiskt ganska fort + att vi fick gå in gratis för att vi var med i EU. När vi varit uppe i tornen så gick vi ner och gick in i kyrkan. Där pågick det en katolsk gudstjänst med b.la. nunnor.

Vi åkte sedan till Latinkvarteren för att äta lunch på en Crêpes Resataurang, men när vi väl hade hittat den så var den stängd, så vi gick till en annan restaurang som inte låg så långt därifrån. Jag åt en Crêpes med kyckling bearnässås. Vi tänkte sedan gå och shoppa men på grund av den fruktansvärda värmen så orkade vi inte så mycket. Vi hann dock in i en affär som heter Chanel. Jag ville köpa en parfym och frågade vad den kostade (pekade på den minsta flaskan). 91 euro... Så det blev ingen parfym den dagen. Hade tänkt att den max fick kosta 60 euro eller så...Sedan gick vi in i några andra butiker och kollade.

Efter det gick vi och hämtade våra väskor som vi lämnat på B&B undere dagen. Efter det bar det av till tågstationen och en lång väntan på tåget som skulle ta oss till Toulon.

TISDAG 30/6-09

Vi åkte tåg hela natten. Sov otroligt dåligt. Max två timmar. Vi var framme i Toulon ca 6:35. Och vi fick checka in 14:00. Så det enda vi gjorde var att sitta på tågstationen och vänta. Sedan Checkade vi in på hotellet och jag somnade och sov ca  1,5 timme.

Vi gjorde oss i ordning för att gå och se ossomkring och sedan äta lite mat. Vi ville äta fransk mat men att hitta en sådan restaurang var som att leta efter en nål i en höstack, omöjligt alltså.

Sedan gick Anglicas väska sönder, så vi gick till en affär där hon handlade lite grejor så hon kunde laga sin väska. Jag köpte ett block där jag tänkte skriva ner vad som hände under resan ( det ör från det blocket jag skriver från nu), choklad och en coca-cola. Vi knallade tillbaka till hotellet där vi kollade på TV och sedan gick vi i säng eftersom vi var så trötta. Dagen efter hade vi tänkt att åka till Cassis för att sola och bada om vädret tillät!

© på alla bilder och texter.